Μυρσίνη Μαργαρίτη

Η Μυρσίνη Μαργαρίτη γεννήθηκε στη Λάρισα, όπου ξεκίνησε και τις μουσικές της σπουδές. Σπούδασε βιολί, τραγούδι και μουσικολογία στην Αθήνα και, στη συνέχεια, με υποτροφία του Ιδρύματος Ωνάση, στο Mozarteum του Ζάλτσμπουργκ (δύο μεταπτυχιακά σε Λιντ-Ορατόριο και Όπερα). Υπήρξε επίσης υπότροφος του Ιδρύματος Jürgen Ponto Stiftung.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών της εμφανίστηκε στους ρόλους της Gretel, της Serpetta (Landestheater Salzburg σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ του Ζάλτσμπουργκ), της Zerlina (Republic Theater) και της Muzio (“Giunio Bruto” – περιοδεία σε Αυστρία και Γερμανία). Για τρεις σαιζόν ήταν μόνιμη σολίστ στην όπερα της πόλης Χάλλε στη Γερμανία, όπου μεταξύ άλλων ερμήνευσε: Pamina, Zerlina, Suor Genovieffa (“Suor Angelica”), Margeurite (“Jean d’ Arc au bucher”), Voce dal cielo & Tebaldo (“Don Carlo”), Xenia (“Boris Godunow”), Wellgunde (“Rheingold”), Gretel, Euridice κ.ά. Έχει εμφανιστεί επίσης στις όπερες των πόλεων Ντάρμσταντ, Ερφούρτης, Φυρτ, Βίντερτουρ (Ελβετία), Γκότα, Κόμπουργκ, Μπαντ Λάουχστεντ, στο Διεθνές Φεστιβάλ Χαίντελ, στο Έτος Μότσαρτ του Ζάλτσμπουργκ κ.α.

Στην Ελλάδα έχει εμφανιστεί: ως Δρουσίλλα και Αρετή στη «Στέψη της Ποππαίας» του Claudio Monteverdi, στα πλαίσια του Φεστιβάλ Όπερας της Αρχαίας Κορίνθου και του Φεστιβάλ Αθηνών· στο ρόλο της κορυφαίας στην όπερα «Άλκηστις» του Θεόδωρου Στάθη, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών· στην όπερα «Το έρημο νησί» του Joseph Haydn, στο Φεστιβάλ Αθηνών· ως Παμίνα («Ο Μαγικός Αυλός» του Mozart) και ως Μικαέλα («Κάρμεν» του Bizet) στην Όπερα της Λάρισας, στο Φεστιβάλ Αιγαίου στη Σύρο και στο Φεστιβάλ Παπάγου· ως Παπαγκένα («Ο Μαγικός Αυλός»), ως Τζιανέττα («Το ελιξίριο του έρωτα» του Donizetti), ως Κλορίντα («Η Σταχτοπούτα» του Rossini) και ως Τσερλίνα («Ντον Τζοβάννι» του Μότσαρτ) στην Εθνική Λυρική Σκηνή· ως Δέσποινα στην όπερα «Έτσι κάνουν όλες» (Μότσαρτ), στον πρωταγωνιστικό ρόλο της Λόλας στην οπερέτα του Θεόφραστου Σακελλαρίδη «Το Πικ-Νικ» και ως Λαοδίκη στην μπαρόκ όπερα «Σιρόης» του Johann Adolph Hasse, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών· καθώς και σε πλήθος συναυλιών.

Έχει συμμετοχή σε τρεις δισκογραφικές δουλειές: “Apollo e Dafne” του Händel (Ορχήστρα Διεθνούς Φεστιβάλ Χαίντελ, διεύθυνση: Bernhard Forck), “The Art of Melancholy” του Γιώργου Ψυχογιού και “Claude Debussy: La musique à moi” (Utopia Records, Εκδόσεις Μικρή Άρκτος). Το Σεπτέμβριο του 2010 περιόδευσε στο Μεξικό με τη γερμανική ορχήστρα Westsaechsisches Symphonieorchester και το καλοκαίρι του 2013 στην Ελλάδα και την Τουρκία με την Ελληνοτουρκική Ορχήστρα Νέων. Τον Ιανουάριο του 2014 τραγούδησε στις Βρυξέλλες με την Καμεράτα, υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Πέτρου, στην τελετή για την επίσημη έναρξη της ελληνικής προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ τον Αύγουστο του ίδιου έτους εμφανίστηκε στο διεθνές φεστιβάλ BBC Proms.

Διδάσκει στο Ωδείο Κόνταλυ (Χαλάνδρι) και στο Ωδείο Κλασσικής και Σύγχρονης Μουσικής (Μαρούσι).