Anne Müller

Anne Müller. Μια γνήσια εκπρόσωπος της σύγχρονης κλασικής μουσικής με, ιδιαίτερες μουσικές επιρροές αλλά και αναφορές.

Με  κλασικές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Μουσικής και εικαστικών Τεχνών της Φρανκφούρτης, υπό τον διάσημο τσελίστα και μαέστρο Michael Sanderling.

Έχει συμμετάσχει  ως τσελίστα σε πολλές συμφωνικές παραστάσεις στο Βερολίνο για αρκετό καιρό πριν επιλέξει διαφορετικό δρόμο με τη μουσική της και, επικεντρωθεί σε νέες προσεγγίσεις και νέους δρόμους στην κλασική ενορχήστρωση.

Έχοντας βαθιά πίστη στη δύναμη της καλλιτεχνικής συνύπαρξης, η βαθιά και επιδέξια ερμηνεία της στο τσέλο, καθώς και, η ενστικτώδης συνθετική της ικανότητα, την εδραιώνουν στον χώρο της λόγιας κλασικής μουσικής.

Μετά τη δουλειά της με τον Nils Frahm, ακολούθησε μια διαρκής συνεργασία με την τραγουδίστρια-τραγουδοποιό-συνθέτιδα Agnes Obel, περιοδεύοντας μαζί για πέντε χρόνια και συμμετέχοντας σε δύο άλμπουμ ( Philharmonics και Aventine ) και πιο πρόσφατα, συνεργαζόμενη με τον πολυοργανιστή Markus Sieber (γνωστός και ως Aukai) στο άλμπουμ του 2019 Reminiscence .

Μεταξύ όλων αυτών, η Müller συνίδρυσε επίσης το progressive live project Solo Collective μαζί με τον βιολονίστα/τραγουδιστή Alex Stolze και τον πιανίστα  Sebastian Reynolds, κυκλοφορώντας το Solo Collective Part One το 2017.